Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


camper_van_life_fire

Camper van life & FIRE

Camper van / autocamper

Når man har opnået FIRE (Financial Independence, Retire Early) i eget liv og ikke længere er afhængig af et fast arbejde, kunne det også være, at man vil ændre livsstil og eventuel boligform. Langt de fleste har en fast bopæl, når man har fast arbejde, hvilket dog ikke er et must, når man forlader arbejdsmarkedet før tid. Den danske stat accepterer heldigvis nu, at danskere ikke længere behøver at have en fast bopæl, men fx. kan flytte egen folkeregisteradresse til et hjem på fire hjul, se eventuel Skats pressemeddelelse om dette emne: Livet på landevejene bliver lettere for ejere af autocampere.

Desværre kan livet på landevejene blive en ganske bekostelig affære, da den danske stat opkræver ganske høje afgifter for at indregistrere autocampere eller campervans på hvide plader. Dette kan heldigvis omgås jf. Skats egen oplysning, så man kan „indrette“ en campervan på papegøje-nummerplader (gul & hvid nummerplade) og undgår den ekstra registreringsafgift på flere hundrede tusinde kroner, som normalt ellers pålægges: Betaler du den rigtige registreringsafgift af din varebil?.

Jævnfør det sidste link ovenfor må man gerne i en varevogn med papegøje-nummerplader:

  • Overnatte i varerummet på løse madrasser. Madrasserne må altså ikke være fastgjort eller monteret i varerummet.
  • Transportere campingudstyr i varebilen, da det anses for almindelig godstransport, hvis campingudstyret ikke er fastgjort eller monteret i varerummet.
  • Transportere kasser i varerummet til bagage fx overnatnings- og madudstyr, når kasserne ikke er fastgjort eller monteret i varerummet.
  • Transportere kasser til at sidde på i varerummet, når kasserne ikke er fastgjort eller monteret i varerummet.
  • Lave mad i bilens varerum, når tilberedningen af maden foregår på udstyr, der ikke er fastgjort eller monteret i varerum.

Hvis man er i stand til at leve kreativt og fleksibelt - kan man både overholde loven og leve et frit og indholdsrigt liv på hjul, som ikke flår én økonomisk pga. brandbeskatning af traditionelle autocampere og camper vans.

camper_van_life_fire.txt · Sidst ændret: 2023/10/09 13:09 af Klaus Kristensen

Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki