Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


gratis_aaben_kilde_del

Gratis, Åben kilde & Del

Open Source / Åben kilde

På engelsk: Freeware, Open source & Share (with others). Der findes mange gratis eller billigere altenativer til de mest almindelige kommercielle produkter inden for forskellige områder. Inden for digitale produkter er der klare alternativer, der besidder lige så høj kvalitet og sikkerhed (eller bedre), som normale betalingsprodukter. I denne sammenhæng kan nævnes: Linux styresystemer og tilhørende brugersoftware, der er gratis at benytte i stedet for de kommercielle styresystemer såsom Windows og MacOS plus tilhørende programmel, der skal betales for.

En anden mulighed er at udskifte socialmediet Twitter med Mastodon – altså fra kæmpe kommerciel virksomhed til distribueret socialsoftware, der er open source og freeware (gratis), og som ligger spredt ud over hele internettet, hvor ingen ejer / sælger brugernes data og ingen tracker deres færden. Store kommercielle tjenester som fx. Facebook og Instagram ejet af Meta, er godt nok gratis at benytte, tilgengæld sælger de deres massive informationer om brugernes gøren og laden fra platformene til deres kunder / annoncører.

Share with others / Del viden

En måde at hjælpe sig selv - og andre på - er at tilegne sig brugbar viden og derefter dele ud af denne kundskab og dermed højne livskvaliteten hos mennesker. Dette kunne foregår via frivilligt arbejde eller i sammenhæng med foreningsarbejde i lokalsamfundet. Det er ligegyldigt, hvilket emne det drejer som om, blot det har andres bevågenhed / interesse og at den tilegnede viden kan gøre gavn for andre, som derved kan opnå samme eller lignende niveau, man selv besidder og tidligere har opøvet.

gratis_aaben_kilde_del.txt · Sidst ændret: 2023/01/14 08:50 af Klaus Kristensen

Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki